Korte terugkoppeling MR vergadering dinsdag 10 oktober 2017.

Aanwezig waren drie ouders voor de onderwerpen 4 en 6.

Korte terugkoppeling van de gemaakte afspraken:

1.     Concept nieuwe MR reglement i.v.m. nieuwe wettelijke vereisten; MR is accoord.

2.     Evaluatie tweede jaar schoolbeleidsplan 2015 – 2019 en plannen voor komende schooljaar; Evaluatie vorig jaar en aandachtspunten vanuit Inspectie rapport 2013 worden verwerkt naar nieuw overzicht conform het jaarplan format. En dan aangevuld met de inhoudelijke planen voor 2017-2018. Vanuit de MR Oudergeleding worden de volgende punten aangedragen vanuit het plan 2015-2019 om in 2017-2018 op te pakken: a. aandacht voor het leerlingen zelf meer verantwoordelijk maken voor hun eigen leerproces en b. ouders meer betrekken met hun kennis, ervaringen en talenten bij de diverse onderdelen van de leerprocessen en lesonderwerpen op school. Komt volgende MR vergadering op de agenda.

3.     Concept begroting 2018 en derde kwartaal rapport 2017; Begroting 2018 en kwartaalrapport Q3 2017 zijn beiden accoord. Aandacht voor het 40 jarig jubileum en de LB leerkrachten.

4.     ICT beleidsplan en communicatie over ICT toepassingen; vlak voor de vakantie is er gecommuniceerd via de nieuwsbrief over de pilot Snappet in de derde klas. Deze pilot heeft behoorlijke beroering opgeleverd bij de ouders. Qua communicatie is er voor de vakantie onvoldoende rekening mee gehouden dat dit onderwerp een grotere impact zal hebben dan eerdere wijzigingen in leer methoden. Diverse ouders geven aan dat de wijze van invoeren hun vertrouwen in de school heeft geraakt. Vorige week is er een speciale ouderavond geweest om dit onderwerp te bespreken. Lucas heeft een concept stuk gemaakt om de doelen, de wijze van beproeven, de evaluatie en het betrekken van de ouders bij de pilot. Afgesproken is dat Lucas en de MR gezamenlijk naar de ouders zullen communiceren.  

5.     Concept schoolgids; ter instemming. Gezien de omvang van het stuk zal er een schriftelijke terug koppeling volgen naar Lucas.

6.     Reacties ouders op communicatie over gebruik schoolplein: er drie reacties gekomen in de trant van ‘moeten we dan drie kwartier wachten bij de fietsen en hoe moet dat dan als je een klas aan het poetsen bent‘. Afgesproken is dat er een aanvullend bericht komt waarin het hoe en het waarom van het gebruik van de beide schoolplein in relatie tot de afspraken met de BSO.

7.     Rondvraag: er zijn vragen gesteld over de Ouder bijdrage 2017-208. Deze zijn besproken en Marcel zal de vragenstellers een antwoord mailen.

De volgende MR vergadering is op dinsdag 14 november.

Met vriendelijke groet,

Marcel Kunst

Voorzitter Medezeggenschap Raad Vrije School Kleine Johannes

 

06-55743135

mr@vsdekleinejohannes.nl