Terugblik eerste weken

Als directeur werken op een vrijebasisschool lijkt vooral te zijn: onder de begeleiding van flarden zang en blokfluit afgewisseld met enthousiast schreeuwende kinderen proberen de veelheid aan processen in kaart te brengen  en er wat van moeten vinden. Wat een feest en wat heb ik al weer veel geleerd. Wet en regelgeving over gasaansluitingen, de nieuwste regels en termen op knikkergebied, wat snappet is, wat japanseduizenknoop is en ga zo maar door. Maar vooral dat onze kinderen een tomeloze energie voor leren en spelen hebben. 

Wat kan ik genieten van die blije gezichtjes voor mijn raam die met de bal spelen, met water en modder rommelen of in opperste concentratie aan het knikkeren zijn, elk op zijn eigen manier en niveau. En wat kunnen ze goed en hard werken in de lessen.

Daarnaast is de betrokkenheid en de inzet van allen die om de kinderen heen staan, hart verwarmend. Zowel die van de ouders aan hun kind en de school, als van de leerkrachten die er elke dag weer staan om de klas te ontvangen en met al hun goede zorgen tot leren te brengen. Maar ook de hele ondersteuning eromheen werkt met een betrokkenheid en verantwoordelijkheid die gekoesterd mag worden.

Nu is het hoog tijd voor een weekje bijkomen van al die nieuwe gezichten, indrukken en ervaringen om na de vakantie weer met nieuwe energie aan de slag te gaan.

Ook aan alle ouders, kinderen en medewerkers een goede week gewenst!

Lucas Sint