Dem Stoff sich verschreiben
Heißt Seelen zerreiben

 

Im Geiste sich finden
Heißt Menschen verbinden

 

Im Menschen sich schauen
Heißt Welten erbauen

 

 

Rudolf Steiner

 

 

Het is een groot goed dat je als directeur van een basisschooltje anno 2018 tot in het diepste van je wezen ontroerd mag raken door de pure eenvoud, schoonheid en kracht van een samenzijn van ouders, leerlingen en leraren tijdens de eerste adventsviering.

 

In deze tijd waarin de individualisering en het materialisme veelal de boventoon voeren zijn het ontmoetingen en ervaringen die gaan over de verbinding van mens tot mens en van ziel tot ziel die maken dat de kinderen werkelijk kunnen worden wie ze zijn. En het kunnen verbinden en innerlijk kunnen meebewegen, maar wel bij jezelf kunnen blijven, zijn kwaliteiten die misschien wel nooit zo belangrijk zijn geweest.

 

Het is daarom dat er in deze tijd in de school op allerlei wijze beelden, ontmoetingen en ervaringen aangeboden worden aan de kinderen. Straks met het weer toenemende daglicht kunnen er weer kleine zaadjes tot wasdom komen.

 

Ik wens jullie en jullie naasten een goede vakantie, prettige dagen en een gezond en inspirerend 2019. Dat wat er in onze ziel aan licht aan het groeien is, werkzaam mag zijn in onszelf en de wereld om ons heen.

 

Lucas Sint