Ziekte, vervanging & staking

In deze tijd van het jaar zijn er, helaas, altijd meer zieken. Ook onze leerkrachten ontkomen dan vaak niet (allemaal) aan een griepje of andere malaise. Vanzelfsprekend doen ik mijn best om passende vervanging te verzorgen. Maar zoals eerder aangegeven en in den lande algemeen bekend is, zijn vervangers schaars. Het is dan ook een feit dat ik meestal geen vervanger kan vinden. In dat geval vragen we de ouders met klem de kinderen thuis te houden wanneer dat kan. Daardoor belasten we namelijk de andere leraren (en kinderen) minder. Ik hoop daarmee te voorkomen dat de ziekte van de één leidt tot een kettingreactie door de hele school.

 Omdat de uitdaging van het lerarentekort de komende jaren alleen maar groter zal worden nogmaals een beroep op jullie allen om in je netwerk te kijken naar potentiele vervangers en docenten. Zowel voor de stichting als voor De Kleine Johannes. Op dit moment hebben we zelf geen vacatures maar ik wil wel graag een eigen invalpool opzetten. Als je zelf bevoegd bent of iemand kent die dat is en die best af en toe een dagje wil invallen, meldt het bij mij.

Daarnaast zijn we hard bezig om de opleidingscapaciteit voor vrijeschooldocenten te vergroten. Zo zal komend jaar aan Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) een minor vrijeschool docent starten. Ook met de pabo van hogeschool Windesheim zijn we in gesprek over het opzetten van een specialisatie vrijeschool docent. Verder kunnen we vanuit de stichting zij-instromers begeleiden richting een opleiding en leer/werk plek.

Om de problemen en zorgen binnen het hele onderwijssysteem in Nederland verder onder de aandacht te brengen is men bezig om op 15 maart een landelijke staking te organiseren. Het team van De Kleine Johannes heeft aangegeven aan die staking te zullen gaan meedoen. Derhalve zal de school dicht blijven op 15 maart.