Voorbereiding kleuters:

Maandag 11 november nemen de ouders of een vervanger (opa, oma of buurvrouw) een uitgeholde knol (wortel of biet, iets dat uit de aarde komt) voorzien van naam onderop de knol (bijv. Leukoplast), gereedschap om deze mee te versieren (mesje, guts, appelboor, meloenschepje) en vochtige theedoek in plastic zak mee naar school. In de klas versieren de ouders deze met hun kind.

Let op: De tijden verschillen per klas (zie daarvoor de app of nieuwsbrief van de eigen klas).

Optocht kleuters:

17.15 uur: Kleuters zijn aanwezig op school (jas en schoenen aan in de klas). Ouders wachten buiten.

17.30 uur: Kleuters vertrekken door de grote poort en de ouders wachten op het plein in een haag tot alle drie klassen langs zijn gekomen. De klassen wachten buiten de hoofdingang op de stoep tot de ouders zich bij de klas van hun kind hebben gevoegd. Tijdens de optocht lopen ouders naast de stoet. Het is fijn als jullie meezingen met de liedjes.

18.00 uur: Kleuters gaan met hun ouders in de eigen klas chocolademelk drinken en wafels eten. Broertjes en zusjes zijn ook welkom.

 

Voorbereiding klas 1, 2 en 3

Maandag 11 november nemen de kinderen een uitgeholde knol of andere knol uit de aarde voorzien van naam mee naar school. Ze gaan deze in de klas versieren dus ook gereedschap meenemen. (bijv. een lepel, appelboor, mesje of meloenschep) De uitgeholde knol meegeven in een natte theedoek in plastic zak (tegen het uitdrogen). Gelieve alles voorzien van naam!

 

Optocht klas 1, 2 en 3

17.15: De kinderen gaan naar hun klas en de ouders wachten buiten op het plein. Voordat de optocht vertrekt worden klas 1,2 en 3 toegezongen door klas 4 en 5 bij de ingang van de lagere school. Na de optocht mogen ouders mee de klas in voor de gezamenlijke afsluiting met warme chocolademelk en wafels.

Klas 4 en 5 gaan zingen voor de andere klassen op 11 november. De kinderen worden verwacht om 17.15 op school, bij de ingang van klas 4,5 en 6. Zij gaan zingen voor klas 1, 2 en 3 om 17.30 uur bij het vertrek van hun optocht. Ze staan dan buiten bij de hoofdingang. Daarna gaan de kinderen naar hun eigen klas tot het einde van het feest.

Foto’s

In verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) mogen er geen foto’s en filmpjes meer gemaakt worden. Gelieve hier rekening mee te houden.

 

Het feest eindigt rond 18.30.