Zij instromer

Mattis Janse, de huidige klassen assistent op de maandag en donderdag, heeft onlangs zijn assessment gehaald voor het zijinstroom traject tot leerkracht primair onderwijs. Dat betekent dat hij bekwaam is bevonden om zelfstandig voor de klas te staan mits hij ondertussen de verkorte opleiding volgt om zijn leerpunten verder te ontwikkelen. Hij gaat dan nu ook daadwerkelijk starten met de verkorte opleiding en krijgt van de stichting de ruimte om naast een vaste leerkracht mee te mogen draaien en leren. Tot de zomervakantie is Mattis drie dagen in de week in klas vier als leerkracht aan het werk.

De ontstane vacature voor klassen assistent zal intern worden opgevuld.

Formatie

De eerste vragen over wie volgend jaar de klassenleerkrachten van welke klas worden komen alweer binnen. En dat begrijp ik best want het is niet onbelangrijk voor de ouders en kinderen wie er voor de klas staat. Aan de andere kant hebben we gelukkig een stabiel en goed team en voorzie ik geen gaten dus mogen we erop vertrouwen dat er bekwamen docenten voor elke klas komen te staan.

Evengoed heb ik nog even de tijd nodig om de puzzel goed te leggen en dit met het team te bespreken. Ook de medezeggenschapsraad moet de kans krijgen iets te kunnen vinden van de formatie (de totale inzet, niet wie welke taak krijgt). Het duurt dus nog even voordat ik naar de ouders kan communiceren hoe volgend jaar eruit gaat zien. Het streven is dit uiterlijk voor de meivakantie te kunnen doen.

Studiedag

Afgelopen woensdag hebben we weer een studiedag gehad. Een beetje een ongelukkige timing zo snel na de staking maar het was een goede dag.

De kleuterleidsters hebben met alle kleuterleerkrachten van de stichting gewerkt en de andere docenten zijn verder gegaan met het ontwikkelen van vaardigheden en ideeën om dans in de lessen en projecten een plek te geven.