Brengen van de kinderen en corona

Nu we al weer een tijdje onderweg zijn dit schooljaar en duidelijk is dat we voorlopig nog met het Covid-19 virus te maken hebben lopen wij en sommige ouders er tegen aan dat we het halen en brengen voorlopig ook niet op de wijze kunnen doen zoals we dat gewend waren.
Hoog tijd dus om eens kritisch te kijken of de maatregelen die we hebben genomen nog voldoen of dat er aanleiding is om een en ander aan te passen.

Na overleg met de MR heb ik besloten dat we de wijze van brengen van de kinderen voorlopig nog niet kunnen wijzigen. Omdat de toegangen tot het plein dermate smal zijn dat we de anderhalve meter maatregel niet kunnen garanderen als er meer ouders het schoolplein op komen, zullen de ouders van de hogere klassen voorlopig nog buiten de hekken moeten blijven.

Zoals ook in de praktische gids is vermeld mogen de kinderen vanaf 8:15 uur op het plein aanwezig zijn. Wij verzorgen vanaf dat moment het toezicht totdat de bel gaat en de leerkrachten de klas mee naar binnen nemen.

Verkeersveiligheid

Al jaren is de verkeersveiligheid in de directe omgeving van de school een punt van zorg. De straat is smal en heeft twee richtingsverkeer en de Diepeveense weg is, met name in de spits, druk met allerhande verkeer. Helaas kunnen wij als school weinig invloed uitoefenen op de verkeerssituatie, de gemeente is tot op heden niet te bewegen om het gebied wat dat betreft aan te pakken.

Wel kunnen jullie als ouders een steentje bijdragen om de veiligheid en de leefbaarheid te vergroten:

Ik wil met klem verzoeken om de straat met de auto wél te beschouwen als eenrichtingsverkeer met als rijrichting: inrijden vanaf de diepeveense weg. Dit voorkomt dat ouders elkaar met de auto moeten passeren terwijl er ook nog allerlei kinderen omheen fietst en loopt. Nog beter is om de auto een straatje verderop te parkeren en een klein stukje te lopen. Dat scheelt ook veel met betrekking tot de overlast voor de directe buren. De straat parallel aan de school is vaak rustig evenals de parkeerplekken aan het einde van de straat.