Beste ouders/verzorgers,

Vandaag hebben jullie de uitnodiging ontvangen voor de vrijwillige ouderbijdrage. De centraal gestuurde brieven zijn altijd wat koel en zakelijk, daarom wil ik via deze weg wat meer kleuring en inhoud geven aan de vraag om deze vrijwillige bijdrage.

De inkomsten uit de vrijwillige ouderbijdrage maakt dat wij voor jullie kinderen het onderwijs zo kunnen bieden als wij vanuit onze visie voorstaan. Kiezen voor de vrijeschool betekent ook kiezen voor de vele extra’s in leeromgeving, jaarfeesten en materialen. De overheid bekostigd alleen de “reguliere” kosten binnen het onderwijs en omdat wij het onderwijs op andere wijze, met andere vakken en gebruik van meer en andere materialen geven, zijn de kosten hoger dan op een reguliere school. Met de ouderbijdrage kunnen wij ons deze hogere kosten veroorloven. Of u nu veel of weinig kunt of wilt bijdragen: alle beetjes helpen om ons onderwijs mede mogelijk te maken.

Er is momenteel veel te doen over de vrijwillige ouderbijdrage in het land. Daarom voor alle duidelijkheid: Het is bij ons niet zo dat uitstapjes hiervan worden bekostigd en al helemaal niet dat een leerling uitgesloten wordt van wat dan ook als de ouders niet willen of kunnen bijdragen.

Jaarlijks overleggen medezeggenschapsraad en ik over de besteding van de gelden uit de ouderbijdrage. Veel posten liggen min of meer vast, denk daarbij aan de duurdere materialen voor de kunstvakken, periodes en de jaarfeesten. Over andere zaken kunnen we jaarlijks beslissen. Zo heb ik dit jaar voorgesteld aan de mr om de nieuwe pianist, die de euritmie voor de klassen één tot en met zes begeleid, uit de ouderbijdrage te bekostigen.

Alvast hartelijk dank voor jullie bijdrage die ons bijzondere onderwijs mogelijk maken,

Namens de kinderen en leerkrachten van onze mooie school,

Met vriendelijke groet,

Lucas Sint

 

Hieronder namens het centrale secretariaat nog enige toelichting op het Wis collect systeem.

Jaarlijks ontvangt u via het systeem WIS het zogenaamde “Drieluik” waarin u een uitgebreidere uitleg krijgt waarom de vrijwillige ouderbijdrage van belang is voor onze school. U kunt eind van deze week of begin volgende week weer een bericht ontvangen dat de brief en link voor schooljaar 2020-2021 weer in het systeem staan. U gebruikt de link om in WIS te komen.

In die informatie staat ook dat u ook voor meerdere kinderen in 1x kunt betalen. U gebruikt dan de link voor één van de kinderen voor de totale betaling, de link van het andere kind (of kinderen) opent u wel maar u zet dan een vinkje bij “kan niet/wil niet betalen”. U ontvangt dan geen zogenaamde herinneringsmails meer.
U geeft in dit systeem aan welk bedrag u denkt bij te kunnen dragen op jaarbasis en vervolgens kunt u invullen of u in 10 of 3 termijnen of alles in 1 keer wilt voldoen.

Het versturen van de berichtgeving en de administratieve afhandeling van de vrijwillige ouderbijdrage ligt centraal bij het secretariaat van Athena. Zij verzorgen de gehele ouderbijdrage voor alle scholen die aangesloten zijn bij Athena. De bijdrage van ouders is altijd bestemd voor de eigen school van het kind, dat wil ik hier nog graag benadrukken.

Zoals aangegeven gaat het om een vrijwillige bijdrage. Voor ons als school is het belangrijk te weten met welk bedrag wij rekening kunnen houden voor dit schooljaar.

Mocht u vragen hebben omtrent de ouderbijdrage dan kunt u contact opnemen met het stafkantoor. Zij zijn te bereiken via ouderbijdrage@vsathena.nl of 0571 – 612 459.

Wij danken u bij deze hartelijke voor de financiële bijdrage die u dit jaar kunt en wilt leveren.