Wat een heerlijke dag om met elkaar de lente te vieren en te genieten van het samenzijn, van groei en van vruchtbaarheid.

In deze soms lastige tijd kan het paasfeest bij uitstek een feest zijn van hoop, groei en ontwikkeling. Waar we met sint maarten de laatste aardse krachten
mee naar binnen nemen, richten we ons met Pasen juist naar buiten en naar elkaar. Hierbij staan opoffering en onbaatzuchtigheid voorop.
Zoals de hazen elkaar aflossen als de hond hen achterna zit kunnen wij ons in ons handelen ook ten dienste stellen aan de ander.
Het is niet iedereen gegeven om het zo vergaand te kunnen als op Golgotha, maar onderschat de kracht van de kleine momenten en gebaren niet.

Deze tijd is ook bij uitstek een tijd om vooruit te kijken en plannen te maken en de blik, in dit geval, te richten op de schoolontwikkeling.

We zijn met elkaar aan het verkennen wat er de komende jaren aan de orde is, welke keuzes we willen maken en hoe we de extra gelden die er aan
komen zo inzetten dat de kinderen er het meeste aan hebben. We denken nu aan een combinatie van het inzetten van expertise en ondersteuning voor leerlingen
en leerkrachten en aan het lesaanbod aanvullen met vakken en projecten die gericht zijn op de brede ontwikkeling  van de kinderen.
Zodra dat meer concreet wordt zal ik daar verder over berichten.

Voor nu hele mooie en fijne paasdagen!

Met vriendelijke groet,

Lucas Sint

Directeur vrijeschool De Kleine Johannes

Directeur vrijeschool De zevenster