Beste ouders en leerkrachten,  

 

Op 25 januari jl. is de MR weer (digitaal) bij elkaar gekomen. Hierbij zijn de volgende onderwerpen besproken.  

 

Ingekomen post/mail terugkoppeling 

Een ouder heeft een brief geschreven over de inhoud en toon van de laatste brief over de coronamaatregelen. Hierbij ging het met name over de noodopvang. De directeur heeft de intentie van zijn brief over de maatregelen met deze ouder besproken.  

Terugkoppeling GMR (Athena):  

Vanuit de MR nemen we deel aan de GMR van Athena, de koepelorganisatie. Tijdens de vorige GMR vergadering is gesproken over het ICT beleidskader van Athena. Dit gaat over het inzetten van ICT in het onderwijs en wat hier het doel van is. Dit kader moet per school nader invulling krijgen.  

De Kleine Johannes heeft een recent (2020) ICT beleidsplan. Wat zeker in de huidige situatie van extra relevant is, zijn de randvoorwaarden voor ICT op schoolniveau. Bijvoorbeeld m.b.t. apparatuur voor het lerarenteam om het werk goed te doen en hulp bij ICT problemen. Hiernaast is het ICT- en mediawijsheid onderwijs op school nu afhankelijk van één persoon, dit is kwetsbaar.   

 

Alvast een belangrijk aandachtspunt richting de volgende GMR vergadering is de communicatie rondom de ouderbijdrage. Dit wordt centraal geregeld vanuit Athena, wat niet altijd naar volle tevredenheid van onze eigen school gaat. Dit terwijl heldere en tijdige communicatie over de ouderbijdrage van groot belang voor de respons is. Hiernaast is de visie van Athena op het opleiden van nieuwe docenten zeer relevant voor ons.   

 

NPO  

Als school krijgen we geld in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO), om de gevolgen van Corona voor het onderwijs op te vangen. De NPO gelden worden op school gebruikt voor extra handen in en om de klas in diverse vormen. Zo wordt er gewerkt aan het waar nodig bijsturen op inhoud, naast het vergroten van de onderlinge verbinding. Als MR kijken we kritisch mee bij de inzet van deze middelen en het resultaat dat dit oplevert. De NPO middelen zijn tijdelijke gelden, waarmee je geen structurele formatie kunt regelen.   

 

Nieuwsbrief  

Er gaat elke week een nieuwbrief uit. Deze wordt niet altijd heel goed gelezen en niet alle relevante informatie staat hierin (veel wordt bijvoorbeeld per klas gedeeld). Voor de ouderbetrokkenheid is het echter wel goed wanneer ouders op de hoogte zijn van wat er op school speelt. We hebben suggesties gedaan om de nieuwsbrief relevanter en leesbaarder te maken. Hopelijk helpt de komst van  Parro ons bij het makkelijker delen van informatie. 

 

Mochten er vragen zijn of wil je een keer deelnemen aan het open gedeelte van de MR vergadering? 
Lees de nieuwsbrief voor de agenda en weet ons te vinden via: mr@vsdekleinejohannes.nl